Taalwijs.nu: online ontmoetingsplek voor taaldocenten

Op 1 november 2019 is de website Taalwijs.nu, een initiatief van het Nationaal Platform voor de Talen, officieel gelanceerd. Taalwijs.nu is dé online ontmoetingsplek voor leraren in het voortgezet onderwijs, docentenopleiders en universitaire taalspecialisten. Het voornaamste doel van de site is om taaldocenten in het voortgezet onderwijs met elkaar in contact te laten komen en praktische handvatten te bieden. Daarbij is Taalwijs.nu bedoeld om vernieuwing van het taalonderwijs te stimuleren en de aansluiting tussen voortgezet en hoger onderwijs te verbeteren.

Wat biedt Taalwijs.nu?

Op Taalwijs.nu kunnen docenten en vakdidactici hun eigen lespakketten aanbieden en uitwisselen met collega’s. Ook kunnen zij via Taalwijs.nu innovatief lesmateriaal opvragen bij anderen. Daarnaast verschijnen op de website met regelmaat nieuwe blogartikelen van vakexperts, didactici en ervaringsdeskundigen over het taalonderwijs. Lezers van de blogs kunnen hierover met de auteur in discussie gaan en kunnen ook zelf een blogartikel indienen.

Verder biedt Taalwijs.nu een overzicht van interessante professionaliseringsactiviteiten. Denk daarbij onder andere aan cursussen, studiedagen en congressen, die door het hele land worden georganiseerd.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alle updates en het laatste nieuws over Taalwijs.nu? Abonneert u zich dan op de nieuwsbrief, zodat u niets hoeft te missen.