Frans-Nederlands onderzoek naar oratoren en rederijkers

Dr. Katell Lavéant (Universiteit Utrecht) heeft van het Van Gogh programma een beurs ontvangen om samen met de Université Stendhal Grenoble III een internationaal onderzoeksseminar op te richten. Binnen dit seminar worden de netwerken en culturele praktijken van rederijkers en oratoren in vroegmodern Frankrijk en de Bourgondische Lage Landen bestudeerd. In 2015 ontving Lavéant reeds een NWO VIDI-subsidie voor haar onderzoek naar de vrolijke cultuur in en rond de Lage Landen (13e-17e eeuw). De promovenda die binnen dit onderzoek is aangesteld, Rozanne Versendaal, vormt samen met Lavéant en Alisa van de Haar (Rijksuniversiteit Groningen) het Nederlandse team. Aan de Franse kant nemen Prof. Estelle Doudet, Shanshan Lü en Roseline Foltz-Amable van de Université Stendhal Grenoble III deel aan het seminar.

Bezoek de projectwebsite: rhetor.hypotheses.org.