Café & Croissant Junior inspiratiesessies

Platform Vroeg Frans organiseert regelmatig (online) netwerkbijeenkomsten onder de noemer Café & Croissant Junior. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld om docenten die Franse les aan basisschoolkinderen geven met elkaar in contact te brengen en inspiratie te bieden. In het najaar van 2021 staan de volgende onderwerpen op het programma:

18 september 2021 | 10.00 – 11:00 Franse les geven in groep 7/8

Hoe help je leerlingen met vertrouwen te beginnen aan Frans in de brugklas? Hoe zet je een lessenserie op voor groep 7/8? Laat je inspireren door collega’s die veel ervaring met dit onderwerp hebben. De online themasessie die wij begin maart organiseerden over dit onderwerp werd zo goed bezocht, dat we hebben besloten het opnieuw op de agenda te zetten. Er zijn al veel inschrijvingen, dus wacht niet te lang met jezelf aanmelden. Vanzelfsprekend krijg je ook weer toegang tot de Padlet met gratis Frans lesmateriaal, dat je direct in je klas kunt gebruiken. Meld je aan. Deelname is gratis.

20 november 2021 | 10.00 – 11:00 De leukste online methodes

Dit webinar is bedoeld voor leerkrachten in het basisonderwijs die hun leerlingen willen laten kennis maken met de Franse taal op een laagdrempelige manier. Er bestaan veel online lesmethodes – vaak gratis – waarmee kinderen zelfstandig aan de slag kunnen. Niet alleen voor de bovenbouw, maar ook voor de onderbouw (ook voor peuters en kleuters!). Op een intuïtieve manier leren ze spelenderwijs een aantal Franse woorden en zinnen verstaan én zelf uitspreken. In dit webinar laten we je een aantal van deze methodes zien en vertellen we je hoe je leerlingen ermee kunt laten werken.

Kijk voor meer informatie op defransejuf.nl.