Lezing door Jannah Loontjens

Op zaterdag 25 september zal Jannah Loontjes bij de Marcel Proust Vereniging een lezing geven over ‘Waarheid en schrijven’.

In haar lezing zal Jannah Loontjens het hebben over waarheid en eerlijkheid in literatuur. Wat voor rol speelt waarheid in literatuur? Wat was de waarheidsopvatting van de modernisten en hoe stond Proust daar tegenover? Aangezien Loontjens zelf zowel romans als non-fictie schrijft, zal zij tevens spreken over de waarheidsopvattingen in de verschillende genres, waarbij zij onder meer zal toelichten hoe zij in haar denken over literatuur en waarheid door Proust beïnvloed is.

De bijeenkomst vindt plaats in de UBA (Doelenzaal, Singel 425, 1012 WP Amsterdam). Belangstellenden voor de lezing zijn welkom vanaf 15 uur. Kijk voor meer informatie en aanmelden op marcelproust.nl.