Café & Croissant themasessies 2022

Ben je leerkracht in het primair onderwijs en wil je een keer Franse les geven? Of geef je Frans in het VO en wil je basisschoolleerlingen alvast kennis laten maken met de Franse taal? Doe mee met de korte themasessies van De Franse Juf en Platform Vroeg Frans. Iedere 6 weken behandelen zij een ander thema op het gebied van Frans voor kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. De sessies duren maximaal anderhalf uur, afwisselend online en fysiek. Deelname is gratis.

Januari: Laat je leerlingen Frans spreken!

Het thema van de online sessie op zaterdag 22 januari (10:00 – 11:00 uur) is spreekvaardigheid stimuleren. Ben je leerkracht Frans in het basisonderwijs of in de brugklas, dan is deze bijeenkomst echt iets voor jou. De nadruk ligt op uitwisseling.

Maart: de beste cursussen voor docenten Frans

Op zaterdag 12 maart van 10:00 – 11:30 is er een fysieke Café & Croissant Junior themasessie in Utrecht. Deze keer zullen we informatie uitwisselen over de leukste cursussen voor docenten om (nog beter) Franse les aan kinderen te geven (Le FLE aux enfants).

April: De leukste Franse kinderseries in de les

Op zaterdag 9 april (van 10:00 – 11:00 uur bij boekhandel Broese in Utrecht) staat de Café & Croissant Junior themasessie in het teken van Franse series (en kinderfilms). Deze kun je goed gebruiken als lesmateriaal, ook voor kinderen. Zelfs als er geen Nederlandse ondertiteling bij is. 

Mei: de handigste apps voor de Franse les

Op zaterdag 21 mei (van 10:00 – 11:00 uur, online) gaan de Café et Croissant Junior themasessie over de handigste apps voor de Franse les. Twinkl, Flipgrid, Plickers: begint het jou ook al te duizelen? Tijdens deze themasessie krijg je een overzicht van bruikbare apps, en tips en tricks hoe je deze in kunt zetten tijdens je les.

Agenda 2022 (vervolg)

Schrijf ook de volgende data en onderwerpen alvast in je agenda. Vanaf voorjaar 2022 kun je je aanmelden voor deze Café & Croissant themasessies (afwisselend online en fysiek, onder voorbehoud van veranderende omstandigheden n.a.v. Covid).

  • Zaterdag 25 juni: Didactiek aangepast aan onderbouw en bovenbouw basisschool.
  • Zaterdag 24 september: Praktische tips ter voorbereiding op de Dag vd Franse Taal.
  • Zaterdag 19 november: Escaperooms in de Franse les (basisschool en brugklas).

Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.defransejuf.nl.