Collection Descartes: ruim 22.000 Franstalige titels

De Collection Descartes is een catalogus van zo’n 22.000 Franstalige titels uit het voormalige Maison Descartes. Deze bevindt zich in het Huis van alle Talen in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (locatie Oosterdok). Voor meer informatie over de collectie, volg deze link.

De collectie is buitengewoon interessant voor studenten en docenten Frans, alsook voor onderzoekers. Boeken kunnen gratis worden aangevraagd via de bibliotheek van de eigen universiteit (via interlibrary loan), maar het is ook mogelijk om de collectie persoonlijk te bezoeken. Er zijn voldoende studeer- en werkplekken beschikbaar in de OBA zodat de boeken ter plaatse kunnen worden geraadpleegd.

Naast Franstalige literatuur en non-fictie, bevat de collectie ook graphic novels en kinder- en jeugdliteratuur. Dit biedt mooie kansen voor jonge lezers, of onderzoekers geïnteresseerd in deze genres. Voor meer informatie kunt u terecht bij het Institut Français des Pays-Bas.