Café & Croissant themasessie

Ben je docent Frans op de basisschool of in de brugklas? En wil je kennis en ervaringen uitwisselen met collega’s? Doe mee met de themasessies van Platform Vroeg Frans: de professionele leergemeenschap voor docenten die Franse les geven aan kinderen, opgericht door De Franse Juf in samenwerking met de sectie Frans van Vereniging Levende Talen. Iedere zes weken staat een ander thema op het gebied van vroeg vreemdetalenonderwijs Frans centraal. De sessies – afwisselend fysiek en online – duren maximaal anderhalf uur. Deelname is gratis.

Op zaterdag 24 september (10:00 – 11:00 uur) is er een online inspiratiesessie over Franstalige landen in Afrika (zoals Marokko, Senegal en Congo). Een mooi onderwerp om leerlingen kennis te laten maken met de culturen van dit sterk groeiende werelddeel. Dit onderwerp sluit aan bij het thema van de Dag van de Franse taal op 10 november. Je doet ideeën op voor Afrikaanse Franstalige muziek, dans, films en verhalen inclusief speelse werkvormen. Ook lekkere, eenvoudige Afrikaanse recepten komen aan bod. Een bijeenkomst om blij van te worden! Dus ben je geïnspireerd? Voel je het al kriebelen? Doe mee en ontvang én deel origineel lesmateriaal voor kinderen van ongeveer 4-14 jaar (basisschool en brugklas). Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.defransejuf.nl.