Voorstelling ‘De ingebeelde zieke’

Op 28 en 29 oktober voert toneelgroep Karakter Molière’s meesterwerk De ingebeelde zieke (Le malade imaginaire) op in De Speeldoos in Baarn.

De schatrijke hypochonder Argan is geobsedeerd door ziekte en dood. Een dokter als schoonzoon lijkt hem daarom absoluut noodzakelijk. Zijn dochter Angelique denkt hier totaal anders over en heeft haar oog al op de aantrekkelijke Cléante laten vallen.

De goedgelovige Argan probeert intussen iedereen naar zijn pijpen te laten dansen, maar achter zijn rug kloppen de dokters zijn zakken leeg en aast zijn tweede vrouw op zijn erfenis. In een komisch spel vol verwikkelingen moet dienstmeisje Toinette alle mogelijke trucs aanwenden om het jonge geluk tot bloei te brengen.

Meer informatie is te vinden op de website van Theater de Speeldoos, waar ook tickets kunnen worden gereserveerd.

Afbeelding: Pieter Bax