Café Sciences met Niek Pas

FrancoSciences organiseert op 19 juni een Café Sciences in Utrecht (aanvang 19 uur, Drift 23 zaal 1.03). Historicus Niek Pas zal een presentatie geven met de titel ‘(Re)cycling identities. Le vélo en Algérie du Second Empire à nos jours’. De studie van de ontwikkeling van de wielersport biedt een interessante en originele invalshoek op de sociale en culturele geschiedenis van koloniaal en postkoloniaal Algerije. De wielersport biedt ruimte voor veelvuldige ontmoetingen tussen individuen en sociale groepen. Tijdens deze presentatie zal Pas spreken over de saamhorigheid die de wielersport mogelijk maakt en naar de kosmopolitische en transnationale sociabiliteit die het met zich meebrengt. Aanmelden kan hier.

Programma

19h15: Ontvangst 

19h30: Introductie en samenvatting van de activiteiten van de Fondation FrancoSciences Pays-Bas.

19h45: Presentatie door Niek Pas

20h45: Vragenronde

21h00: Afsluitende borrel