Week voor jonge wetenschappelijke talenten: sport en e-sport

In het kader van de Olympische en Paralympische Spelen die van 26 juli tot 8 september 2024 in Parijs zullen plaatsvinden, organiseert Universcience van 3 tot 10 december 2023 een programma in Parijs voor jonge wetenschappelijke talenten van de hele wereld. Tijdens deze week zal de relatie tussen wetenschap, sport en e-sport centraal staan. Deze gebieden worden allemaal gedreven door innovatie en zijn verbonden op het medische, biomechanische, psychologische, historische, sociologische en culturele gebied. Universcience kijkt naar zowel professionele sport als amateursport. Ongeveer veertig jonge talenten, die zich bezighouden met sport of e-sport, zullen worden samengebracht. Kandidaten kunnen allerlei verschillende achtergronden hebben, zolang hun onderzoek zich richt op sport of e-sport. Kandidaten moeten meerderjarig zijn en jonger dan 40 jaar. Het programma zal in het Frans en in het Engels zijn en jonge wetenschappers uit de hele wereld zijn welkom. Aanmelden voor het programma kan door onderstaand formulier in te vullen en het voor 17 juli op te sturen naar marnix.satter@institutfrancais.nl