Bram van Leuveren, Early Modern Diplomacy and French Festival Culture in a European Context, 1572-1615

Bram van Leuveren heeft een boek geschreven over de festivalcultuur als een diplomatiek middel in het zestiende- en zeventiende-eeuwse Frankrijk. In Early Modern Diplomacy and French Festival Culture in a European Context, 1572-1615 bestudeert Van Leuveren hoe de Valois en Bourbon heersers gebruik maakten van festivals om hun diplomatieke belangen in Europa te behartigen. Bovendien bekijkt Van Leuveren hoe diplomatieke belanghebbende partijen van het hele Europese continent deelnamen en reageerden op de theatrale en ceremoniële evenementen die tijdens de festivals plaatsvonden. Volgens Van Leuveren functioneerde de Franse festivalcultuur als een omstreden ruimte waar de diplomatieke belangen van belanghebbenden met verschillende nationale, religieuze en sociale achtergronden streden om erkenning. Voor meer informatie over het boek en om het te bestellen, kijkt u op de site van uitgeverij Brill.

Het boek wordt op 2 november 2023 gelanceerd tijdens een hybride bijeenkomst aan de University of Glasgow. Meer informatie.