Lezingenmiddag en filmvertoning Proust

Op zondag 28 april van 11:00 tot 15:00 uur vindt een lezingenmiddag met filmvertoning plaats over Op zoek naar de verloren tijd van Marcel Proust in het Huis de Pinto met na afloop een Verre d’Amitié. Tijdens deze middag zullen twee lezingen verzorgd worden. Annelies Schulte Nordholt spreekt over Proust en het Bretonse landschap. Nell de Hullu-Van Doeselaar geeft een lezing getiteld Marcel Proust en de medische wetenschap in de Belle Epoque. Het dossier Cottard. ‘s Middags wordt een Proust-film van Nina Companeez vertoond: A la recherche du temps perdu, Frans met Nederlandse of Engelse ondertiteling. Bij de film geeft Anja-Hélène van Zandwijk een korte inleiding.

Annelies Schulte Nordholt doceert Moderne en hedendaagse Franse letterkunde aan de Universiteit Leiden. Ze publiceert regelmatig over het werk van Marcel Proust en andere Franse schrijvers. Haar meest recente publicatie is Georges Perec et ses lieux de mémoire. Le projet de Lieux, Leiden – Brill, 2023. 

Nell de Hullu-Van Doeselaar is bestuurslid van de Marcel Proust Vereniging en publiceert regelmatig over het werk van Marcel Proust.

Het is mogelijk om kaartjes voor deze middag te bestellen via de website van Huis de Pinto.