Les Liaisons dangereuses revisited

Op dinsdagavond 6 maart 2018 organiseert het Kenniscentrum Frankrijk-Nederland de jaarlijkse Literaire Vertaalavond, die dit keer in het licht staat van de nieuwste vertaling van Les Liaisons dangereuses (1782) van de Franse legergeneraal en schrijver Pierre Choderlos de Laclos: Riskante relaties (2017). Romanist Alicia Montoya schetst een pikant beeld van de ‘verlichte’ 18e eeuw, literair vertaler Martin de Haan spreekt zich uit over het hoe en waarom van een nieuwe vertaling van deze oude (maar niet minder hard brandende) briefroman en filmwetenschapper Peter Verstraten geeft een spannend overzicht van meer en minder bekende interpretaties van deze Franse klassieker op het witte doek. Zijn de zinnen geprikkeld? De avond wordt gehouden in LUX Nijmegen (aanvang 19:30 uur).