Symposium ter ere van Paul J. Smith

Na meer dan twintig jaar neemt Paul J. Smith afscheid als hoogleraar Franse letterkunde aan de Universiteit Leiden. Hij zal zijn afscheidscollege uitspreken op 14 februari 2020 om 16:00 in het Groot Auditorium van de universiteit.

Ter ere van Paul wordt voorafgaand aan de afscheidsrede een symposium georganiseerd over een onderwerp dat de laatste decennia centraal heeft gestaan in zijn onderzoeksagenda: de weergave van dieren in tekst en beeld. Verschillende bijdragen in het Frans en Engels zullen de rol van dieren in de Franse, Nederlandse en Latijnse literaire cultuur bespreken, van de Middeleeuwen tot de negentiende eeuw en van vogels tot haaien.

Het afscheidssymposium heeft als titel ‘Figurations animalières à travers les textes et l’image en Europe (XIVe – XIXe siècles)’ en wordt gehouden op 13 en 14 februari 2020 in de Universiteitsbibliotheek van Leiden. Lees meer.