Dag van de Franse taal

Op initiatief van de Ronde Tafel Frans vieren honderden scholen in Nederland elke tweede donderdag van de november de Dag van de Franse taal. Door op een leuke manier bezig te zijn met hedendaagse Franse cultuur, de rol van het Frans in studie en beroep en de verbinding met andere vakken, ervaren de leerlingen: Le français, c’est sympa, pratique, partout et pour tous!

Dit jaar organiseert de Table ronde een Corona-proof editie van dit Franse feest: géén officiële opening live op één school, maar wel een bijzonder Facebook event en veel leuke lesideeën die digitaal worden aangeboden voor in de klas of online onderwijs.

Ook leerkrachten van basisscholen die op deze manier invulling willen geven aan het kerndoel Wereldburgerschap, zijn van harte welkom mee te doen. Lesideeën en materialen zijn te vinden op de projectwebsite www.dagvandefransetaal.nl.