Concours Interscolaire : Alors on chante !

Voor de 36e keer organiseert de Sectie Frans van Levende talen, met ondersteuning van het Institut Français des Pays-Bas het Concours Interscolaire! Hierbij gaan leerlingen aan de slag met de moderne Franstalige muziek. Ze zullen zich inspireren door naar Franstalige liedjes te luisteren om vervolgens op creatieve wijze alleen of in groepjes zelf een muzikale creatie te produceren, op bestaande of zelfgeschreven/geproduceerde muziek. Dit project sluit niet alleen aan bij de belevingswereld van leerlingen (want wie houdt er nu niet van muziek?), maar zal daarnaast een goede ingang vormen om ze met taalvaardigheid bezig te laten zijn: luister en analyseer liedjes samen met de klas, gebruik liedjes om vocabulaire en grammatica mee te behandelen of ga aan de slag met stijlfiguren. Zelfs in tijden van hybride- en afstandsonderwijs is dit project geschikt om te doen. Docenten kunnen hun klassen tot uiterlijk 18 december 2020 aanmelden. Meer informatie vindt u op www.franszelfsprekend.nl.