Laureaten Prix de Paris en Prix d’Amsterdam

Het Réseau franco-néerlandais maakte onlangs bekend dat de Prix de Paris 2021 is toegekend aan Laurie Hoeben, mediëvist aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Lauries intellectuele capaciteiten, interessante wetenschappelijke keuzes, haar Parijse onderzoeksplannen en sterke en ontwapenende presentatie tijdens het gesprek hebben de jury van de Stichting Prix de Paris ervan overtuigd dat ze in Laurie een uitstekende laureaat heeft gevonden.

Laurie onderzoekt onder andere middeleeuws auteurschap door middel van digitale stylometrie, en is op zoek naar de auteur van Le Roman de Ponthus et Sidoine. Met het prijzengeld van de Prix gaat ze zich een jaar lang in Parijs in dit onderwerp verdiepen in voorbereiding op haar promotietraject. Op de website van de Radboud Universiteit is een uitgebreid interview met Laurie gepubliceerd.

De Prix d’Amsterdam gaat dit jaar naar Anton Moret. Hij zal een jaar in Amsterdam verblijven en werken aan zijn promotie-onderwerp: “La place des montres et des instruments de mesure du temps dans la peinture d’Europe du Nord, du début du XVIe siècle au début du XVIIIe siècle”.

Tijdens de Journée des Lauréats worden beide laureaten op de residentie door de Franse Ambassadeur in Nederland in het zonnetje gezet en krijgen zij de kans hun plannen toe te lichten.