Boekentips op Franslezen.nl

Marja Rietveld, docent Frans en literatuurliefhebber, deelt haar boekentips op de website Franslezen.nl. Ze schrijft daarover:

Het is prachtig om literatuur te lezen en ik vind het als docent een voorrecht om mijn leerlingen kennis te laten maken met de wereld van de Franse letteren. Inmiddels sta ik alweer heel wat jaren voor de klas als docent Frans en merk ik dat het steeds lastiger wordt om Franse boeken te vinden. De collectie Franse boeken is in veel bibliotheken afwezig of minuscuul en het aanbod vertaalde literatuur is ook niet altijd indrukwekkend. En niet iedereen is in de positie om af te reizen naar Frankrijk om daar de boekhandels af te struinen. Natuurlijk is er veel literatuur via internet te vinden, maar het is lastig om te weten waar je naar moet zoeken als je weinig kennis hebt op literair gebied.

Voor de mediatheek van mijn school maakte ik altijd al Nederlandse beschrijvingen bij Franse boeken die ik aan de collectie toevoegde. Die beschrijvingen zijn uitgegroeid tot de website Franslezen.nl. Je vindt hier informatie over Franstalige literatuur die me om wat voor reden dan ook is opgevallen of bijgebleven. Je vindt op de site besprekingen en achtergrondinformatie over literatuur met in de artikelen links naar websites waar je nog meer kunt vinden over de besproken boeken. De site is bedoeld voor leerlingen die informatie zoeken over Franse boeken, maar ook voor professionals en geïnteresseerden die inspiratie willen opdoen. Neem gerust een kijkje op mijn site en laat je verrassen door de veelzijdigheid van de Franse literatuur!