Docentendag Frans

Op donderdag 7 oktober 2021 vindt de docentendag Frans plaats aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Deze nascholingsdag wordt verzorgd door de afdeling Romaanse Talen & Culturen van de Faculteit der Letteren, in samenwerking met het Radboud Pre-University College of Society.

De docentendag Frans staat deze keer in het teken van de autobiografie. Autobiografische teksten geven vaak een uniek inzicht in actuele maatschappelijke kwesties. Deze teksten vertalen namelijk het politieke naar het persoonlijke, en maken actuele situaties en dilemma’s voor lezers herkenbaar.

Aan de hand van een aantal toegankelijke autobiografische teksten van hedendaagse Franstalige auteurs zullen we tijdens deze docentendag ingaan op enkele actuele debatten rondom de ‘Franse identiteit(en)’. Hoe kunnen deze teksten (of fragmenten ervan) ingezet worden in het onderwijs? En hoe kunnen we ze gebruiken om leerlingen kennis te laten maken met enkele basiselementen uit de literatuuranalyse, en hen gevoelig maken voor hoe literatuur en (non-)fictie precies werken? Literatuurcriticus en auteur Margot Dijkgraaf sluit de dag af met een lezing over hedendaagse vrouwelijke auteurs, autobiografie en confinement.

Meer informatie over deze dag en het aanmeldformulier vindt u hier.