Dag van de Franse taal

Op 11 november 2021 wordt op honderden scholen in Nederland weer de Dag van de Franse taal gevierd. Vaksecties Frans organiseren op deze dag workshops over Franse muziek, sport, cultuur, geschiedenis of gastronomie. Zij nodigen gasten uit voor lezingen en optredens. Collega’s van andere vakken dragen hun steentje bij aan vakoverstijgende themalessen.

De Ronde Tafel Frans nodigt alle docenten Frans uit om zich aan te melden via www.dagvandefransetaal.nl. Niet alleen wanneer je het initiatief schoolbreed wil aanpakken, maar ook als je een Franstalige activiteit in één of enkele klassen organiseert. Je krijgt dan toegang tot een grote hoeveelheid projectmateriaal.

Ook basisscholen kunnen meedoen door een Franse activiteit te organiseren op die dag. Dat kan heel laagdrempelig: van het zingen van Franse liedjes tot een klassen-ontbijt met croissants en een lesje Frans. Vraag alvast het Ideeënboekje van De Franse Juf aan met feestelijke lesactiviteiten.