Lancering Choix Goncourt Pays-Bas

Op initiatief van het Institut Français des Pays-Bas doen ruim 90 studenten uit het hoger onderwijs dit jaar mee aan de Choix Goncourt Pays-Bas, waarbij zij hun favoriet kiezen uit de shortlist van de bekende Franse prijs. Dit project werd op 29 september officieel gelanceerd tijdens een receptie op de residentie van de Franse ambassadeur.

De lancering van de Choix Goncourt Pays-Bas in Den Haag, 29 september 2021

De leden van de studentenjury hebben op de dag na de bekendmaking van de laatste selectie van de Prix Goncourt 2021 een online ontmoeting gehad met Camille Laurens van de Académie Goncourt. Boekhandel Le Temps Retrouvé heeft hen inmiddels voorzien van exemplaren van de genomineerde titels:
– Mohamed Mbougar Sarr, La plus secrète mémoire des hommes
– Sorj Chalandon, Enfant de salaud
– Louis-Philippe Dalembert, Milwaukee Blues
– Christine Angot, Le Voyage dans l’Est

Camille Laurens presenteert de titels van de shortlist aan de leden van de studentenjury’s

Op 15 december komen afgevaardigden van de lokale studentenjury’s samen in de OBA in Amsterdam om onder leiding van Margot Dijkgraaf de Nederlandse laureaat te verkiezen.