Lunchgesprek rond Camus’ Algerijnse kronieken

Tussen 1939 en 1958 schreef Albert Camus regelmatig over zijn geboorteland Algerije. Hij betoonde zich fel tegenstander van de koloniale misstanden aldaar, maar toch heeft hij zich tot zijn vroegtijdige dood in 1960 niet voor Algerijnse onafhankelijkheid willen uitspreken. Dat is hem op zware kritiek komen te staan. De bundel die Camus in 1958 bij wijze van laatste stellingname in het debat uitbracht onder de titel Chroniques algériennes is nu voor het eerst in het Nederlands vertaald door Eva Wissenburg. Ze is onlangs verschenen onder de titel Algerijnse kronieken in de Franse reeks van Uitgeverij Vleugels (meer info).

Vertaler Eva Wissenburg en uitgever Marc Vleugels delen graag de ontstaansgeschiedenis van bundel en vertaling. Reden voor Platform Frans om met hen beiden in gesprek te gaan tijdens de lunch op 10 maart 2022. Hieronder vindt u de opname van deze online meeting.