Nascholingsbeurzen voor docenten Frans

Opleiding

Om het onderwijs van het Frans te ondersteunen biedt het Institut français NL nascholingsbeurzen aan voor Nederlandse docenten Frans die les geven in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs en die hun vakbekwaamheid willen verbeteren. Het Institut français vergoedt de inschrijfkosten voor de opleidingsmodules. Eén inschrijving per docent wordt betaald.

De opleidingen moeten plaatsvinden in Frankrijk in een professioneel opleidingscentrum dat cursussen aanbiedt tijdens de zomer (zoals BELC, Cavilam, CLA).

De docent kiest zelf het opleidingscentrum en de opleiding. Op het inschrijvingsformulier moet de docent aangeven welk centrum hij/zij kiest en welke opleiding hij/zij wenst te volgen.

Inschrijfprocedure

Aangezien het aantal plaatsen per module beperkt is, kan het Institut français NL de inschrijving van de kandidaat-docenten niet garanderen.

De kandidaten moeten hun aanmelding sturen naar jf.rochard@institutfrancais.nl. De aanmelding moet de volgende onderdelen bevatten:

  • Het ingevulde aanmeldingsformulier
  • cv
  • Motivatiebrief

De deadline voor de aanmelding is 6 juni 2023.

De geselecteerde kandidaten zullen worden gecontacteerd door het Institut français NL dat vervolgens hun inschrijving bij het gekozen opleidingscentrum regelt. Zie de site van het Institut français voor meer informatie en aanmelden.

Institut français NL