Pedagogisch dossier Institut français NL “Someone is getting rich”

Het Institut français NL heeft een nieuw pedagogisch dossier samengesteld. Dit dossier is gecreëerd ter gelegenheid van de expositie “Someone is getting rich” in het Tropenmuseum. De thematische dossiers van het Institut Français NL zijn bedoeld om docenten Frans te helpen bij het ontwikkelen van lessen, series van lessen of interdisciplinaire projecten. Dit Franse pedagogisch dossier bevat lesmateriaal voor docenten Frans in Nederland om een bezoek aan de tentoonstelling “Someone is getting rich” in het Tropenmuseum voor te bereiden. In het dossier worden drie verschillende rondleidingen door het museum voorgesteld die allemaal als doel hebben om inzicht te creëren in de rol van banken in Nederland tijdens het kolonisatieproces. Bovendien bevat het pedagogische dossier voorbereidende werkbladen over het Franse kolonialisme en twee luistervaardigheidsoefeningen gebaseerd op de podcast Passage(s) #6 van het Institut français NL. Meer informatie over het pedagogisch dossier vindt u op de site van het Institut français NL.