Georges Perec in Leiden

Van 25 tot 27 januari 2024 vond in Leiden het internationale congres plaats “Les Lieux de Georges Perec“, georganiseerd door Annelies Schulte Nordholt samen met Manet van Montfrans (UvA), Wim Lai (buitenpromovendus) en Sjoera Slooff (studente Master Literary Studies/Franse letterkunde).

Vijftien sprekers uit Frankrijk, Nederland, Japan, de Verenigde Staten en Georgië bogen zich over het recent verschenen autobiografische en etnografische project van de Franse schrijver over zijn Parijse lieux de mémoire, een fascinerend geheel van teksten, foto’s en persoonlijke documenten.

Meer weten? Lees het Franstalige interview met Annelies Schulte Nordholt in Diakritik of beluister de podcast Sur les lieux de Georges Perec van France Culture. Ook de Leidse podcast Radio Horzelnest besteedde aandacht aan dit thema. Het interview van Rafaëlle Kwakkel met Annelies Schulte Nordholt is onder meer te beluisteren via YouTube:

Het boek van Annelies Schulte Nordholt, Georges Perec et ses lieux de mémoire. Le projet de Lieux (Brill, 2023) is nu beschikbaar in paperbackeditie met een korting van 25% tot eind 2024 (zie de flyer).