Georges Perec in Leiden

Op 25-27 januari vond in Leiden het internationale congres plaats “Les Lieux de Georges Perec“, georganiseerd door Annelies Schulte Nordholt samen met Manet van Montfrans (UvA), Wim Lai (buitenpromovendus) en Sjoera Slooff (studente Master Literary Studies/Franse letterkunde). Vijftien sprekers uit Frankrijk, Nederland, Japan, de Verenigde Staten en Georgië bogen zich over het recent verschenen autobiografische en etnografische project van de Franse schrijver over zijn Parijse lieux de mémoire, een fascinerend geheel van teksten, foto’s en persoonlijke documenten.

Meer weten? Lees het Franstalige interview met Annelies Schulte Nordholt in Diakritik of luister naar de podcast in de serie Radio Horzelnest die voor de gelegenheid gemaakt is door Rafaëlle Kwakkel.

Het boek van Annelies Schulte Nordholt, Georges Perec et ses lieux de mémoire. Le projet de Lieux (Brill, 2023) is nu beschikbaar in paperbackeditie met een korting van 25% tot eind 2024 (zie de flyer).