ELV-module Kennismaking met literair vertalen

In de Kennisbank van het Expertisecentrum Literair Vertalen is nieuwe module ‘Kennismaking met literair vertalen’ gepubliceerd. In vier korte video’s laten zeventien literair vertalers en vertaaldocenten je kennismaken met het vertaalvak. De video’s zijn omkaderd met opdrachten en leestips. De module is vrij te gebruiken door docenten en studenten wereldwijd.

Via de module ‘Kennismaking met literair vertalen’ leer je in korte tijd verschillende kanten van het literair vertaalvak kennen. Zo kun je erachter komen of literair vertalen iets voor jou is, en zo ja, wat je er zoal voor moet weten en kunnen. De reeks is ontwikkeld met het oog op studenten neerlandistiek buiten het Nederlandse taalgebied, maar is geschikt voor iedereen die een carrière als literair vertaler in of uit het Nederlands overweegt. Meer informatie over de opzet van de module en informatie specifiek voor docenten vind je op literairvertalen.org.