Uitslag recensiewedstrijd Choix Goncourt

Dit academisch jaar hebben 70 studenten uit heel Nederland deelgenomen aan de jury van de Choix Goncourt Pays-Bas. Als onderdeel van deze tweede editie organiseerde het Institut Français NL een recensiewedstrijd, waarbij studenten werden uitgenodigd een beschouwing te schrijven over de winnende roman, Le Mage du Kremlin van Giuliano da Empoli.

Robin Chardon, winnares van de recensiewedstrijd

De jury heeft de ingezonden recensies beoordeeld op inzicht in de besproken roman, overtuigingskracht en stijl. Robin Chardon, bachelorstudente Franse taal en cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen, kwam als winnares uit de bus. Zij wint een reis naar Parijs, waar zij mag aanzitten bij de Académie Goncourt op het moment dat die de winnaar van de Prix Goncourt 2023 aanwijst. De tweede prijs is toegekend aan Nienke van Dorp (Universiteit Utrecht) en de derde prijs gaat naar Dion Roelofs (Hogeschool van Amsterdam).

De winnende recensie is gepubliceerd op de website van de Académie Goncourt. Intussen is hier een blog te lezen waarin Robin Chardon vertelt over haar ervaringen als lid van de studentenjury.